Mediji: Kako su paralelne strukture u MUP špijunirale šefa države i njegovu porodicu

Beograd -- Istraga pokazala da su visoki funkcioneri MUP organizovali tajno prisluškivanje i praćenje predsednika Srbije i o tome postoje čvrsti dokazi, pišu mediji.

Izvor: Novosti
Podeli
Tanjug, Tara Radovanović
Tanjug, Tara Radovanović

Kako navode "Novosti", praktično je izgrađena paralelna struktura u policiji, koja je mimo zakona nadzirala kontakte Aleksandra Vučića sa očiglednom namerom da u budućnosti politički diskredituje šefa države i kriminalizuje njegovu porodicu.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", ove podatke do kojih se došlo istraživanjem operativaca SBPOK, u nedelji pred nama trebalo bi da razmatra Savet za nacionalnu bezbednost. Na stolu ovog tela verovatno će biti i "političko-bezbednosni kišobran" u MUP koji je pružao zaštitu kriminalnom klanu Veljka Belivuka.

Takođe, trebalo bi da budu obznanjeni i stravični zločini ovog klana koji je, kakosu pisali mediji, po monstruoznosti pomračio "slavu" zloglasnog "zemunskog klana". Iako su naizgled ovo dva različita koloseka, u praksi su se i te kako dodirivala. Tim pre što se bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović sumnjiči za bliske veze sa Belivukovom kriminalnom ekipom.

Koliko su pojedinci u policiji zabrazdili u svakodnevnom nezakonitom praćenju šefa države i njegovih najbližih, govori i podatak da su imali instaliranu ikonicu sa imenom Andreja Vučića, kako bi preko njega motrili i na svaki potez šefa države. Takođe, na nezakonitim "merama", mimo odluke suda, bili su i predsednikov sin Danilo i otac Anđelko.

Pomenuta grupa u MUP je formalno tražila odobrenje za praćenje pojedinaca sa kojima je Vučić bio u kontaktu, a pod lažnim izgovorom da imaju veze sa drogom. Time su u obradu uvlačili i predsednika i njegovu porodicu, jer su svi upadali u mrežu prisluškivanja, čim bi ostvarili telefonski kontakt sa navodnim kriminalcima.

Naši dobro obavešteni izvori prenose nam i da su odmetnute strukture u policiji pratile čak i ko dolazi u predsednikovu rezidenciju u vili "Bokeljka", nadajući se nekom kompromitujućem sadržaju kojim bi kasnije mogli da ucenjuju šefa države i politički ga diskredituju.

Sam Vučić je to potvrdio gostujući u subotu na TV Prvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu