Izrael razbesneo Beograd; Jedna odluka sada pada u vodu

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio da će činjenica da su Izrael i tzv. Kosovo uspostavili diplomatske odnose "uticati na odnose Srbije i Izraela".

Izvor: B92

Utorak, 02.02.2021.

08:42

Izrael razbesneo Beograd; Jedna odluka sada pada u vodu
Depositphotos/Andrew Lozovyi

Nikola Selaković je tim povodom rekao i da zbog toga nije ni srećan, ni zadovoljan.

"Izrael je sam izabrao da mu je važniji interes vezivanja za Ameriku i ono što je važno Americi nego Srbija, to je njihovo legitimno pravo. Ono što je važno to je da mi u tom procesu nismo učestvovali, jer predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić nije prihvatio da potpiše poziv Izraelu da prizna tzv. Kosovo, i obrnuto", rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da je vrlo zanimljivo i videće se da li će biti muslimanskih i arapskih zemalja koje će nakon ovoga priznavati tzv. Kosovo, dodajući da je on uveren da neće, i da će biti veoma teško da se to desi.

"Mi smo u odnose sa Izraelom uložili prethodnih godina ozbiljne napore, u odnose dva naroda, i nismo srećni zbog ovoga. Indikativno je da ste imali upinjanje visokog zvaničnika Stejt Departmenta Metjua Palmera da do ovog dođe, videćemo da li će se truditi toliko da se primene i drugi delovi iz sporazuma Srbije i Amerike, zaključenog u Vašingtonu", rekao je Selaković.

Na pitanje kada će Srbija otvoriti ambasadu u Jerusalimu, on je odgovorio "O tom potom".

"Vučić je u Vašingtonu jasno rekao od čega taj proces zavisi i kako će se u budućnosti odvijati", rekao je Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: