Klizište odnelo deo puta Batočina–Kragujevac

Na delu brze saobraćajnice Batočina–Kragujevac, na lokalitetu Nikšićko brdo, aktiviralo se klizište.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2021.

12:45

Klizište odnelo deo puta Batočina–Kragujevac
Foto: Shutterstok/ Alexlky

Zbog toga je oštećena desna saobraćajna traka u smeru ka Kragujevcu, rečeno je danas Tanjugu u Putevima Srbije.

Saobraćaj se odvija levom saobraćajnom trakom, dok je desna zatvorena za saobraćaj prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Predstavnici Puteva Srbije i Instituta za materijale Srbije su odmah po nastanku klizišta izašli na teren kako bi sagledali problem i predložili mere sanacije.

Putevi Srbije su preduzeli sve neophodne mere za bezbedno odvijanje saobraćaja i dali nalog za preduzimanje hitnih i neodložnih pripremnih radova na nastalom klizištu.

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni u zoni klizišta i da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu prilagode uslovima na putu.

To javno preduzeća podseća da je izgradnja brze saobraćajnice Kragujevac–Batočina započeta još 2009, kada je bila u nadležnosti Nacionalnog investicionog plana, a da je preuzeta od Puteva Srbije 2014. godine, kada se pristupilo završetku izgradnje.

Cela deonica Kragujevac–Batočina je završena krajem oktobra 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: