"Đorđu Joksimoviću nisu oduzeta deca zbog siromaštva, ima nešto drugo - sud je rekao" VIDEO

Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović kaže da deca Đorđu Joksimoviću nisu oduzeta zbog siromaštva, kao što je to u filmu predstavljeno.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

On je za Televiziju Prva kazao da je film fikcija, nastao na osnovu realnih događaja, ali je upozorio da na osnovu njega ne treba donositi zaključke.

"Ne oduzimaju se deca zbog siromaštva, znači da je bilo nešto mnogo gore od toga, što ja neću da kažem i zbog toga je oduzeto roditeljstvo", naveo je on.

Dmitrović je takođe rekao da nije sluzba Centra za socijalni rad oduzela Joksimoviću decu, već sud.

"Oduzeo je sud, na osnovu izjave prihijatara, potom su sud i apelacija potvrdili tu odluku", pojasnio je on.

Prema njegovim rečima, niko u Centru za socijalni rad nema motiv da nekome oduzima decu.

"Ko bi imao motiv da oduzme decu nekom čoveku? Sad ide teorija da hoće da prodaju tu decu u Švajcarskoj, do te mere se realtivizuje bol jednog čoveka. Zar mislite da ljudi u Cent za socijalni rad to rade s namerom, oni maltene pate sa tom decom", kazao je on.

Podsetimo, reditelj Srdan Golubović snimo je film "Otac" po priči Đorđua Joksimovića (50) iz Kragujevca, koji se skoro šest godina bori za starateljstvo nad tri maloletne ćerke i njihov povratak iz hraniteljske porodice.

Slučaj ovog oca, uzdrmao je celu Srbiju, a u preispitivanje svih okolnosti koje su dovele do oduzimanja dece, uključila su se nadležna ministarstva i zaštitnik građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 230 idi na stranu