Održana vanredna sednica Republičkog štaba za vanredne situacije: I dalje

Republički štab za vanredne situacije naložio je nastavak praćenja stanja na terenu i preventivno delovanje radi zaštite stanovništva i materijalnih dobara.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bs
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bs

Republički štab je naložio štabovima za vanrednu situaciju lokalnih samuoprava, ali i svim subjektima koji su od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, da nastave da prate stanje na terenu i preventivno deluju u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara. Načelnik štaba Luka Čaušić naveo je da su vatrogasci bili angažovani na 141 vanrednom događaju, od kojih se 108 odnosilo na crpljenje vode.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije evakuisali su 93 osobe iz područja poplavljenih prethodnih dana. a usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju vanredna situacija je na snazi na teritoriji pet gradova i 18 opština, rečeno je danas na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Izvršena je evakauacija 93 osobe iz objekata koji su poplavljeni nakon izlivanja bujičnih vodotokova. Na intervencijama je bilo angažovano više od 350 vatrogasaca-spasilaca, 174 vatrogasna vozila, 15 spasilačkih čamaca i 113 vatrogasnih pumpi", naveo je Čaušić a preneo MUP.

Dodao je da su padavine izazvale probleme u snadbevanju potrošača električnom energijom, zbog čega je Sektor za vanredne situacije, na zahtev opštinskih štabova, ustupio na korišćenje 41 agregat za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez struje u Zaječaru, Prokuplju, Kuršumliji, Leskovcu i Medveđi.

Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije predsedavao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin a prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu