Obrisana sporna objava; EU priznala grešku FOTO

Zbog objave Audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vjosa Osmani potpisana kao predsednica Kosova, u Komisiji kažu da je greška ispravljena.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

14:25

Obrisana sporna objava; EU priznala grešku FOTO
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Dodaju da je sporni tvit obrisan, a kada je reč o statusu Kosova, pozicija EU je dobro poznata i ostaje nepromenjena.

"Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena", navodi se u saopštenju koje je saopštila portparolka Komisije Ana Pisonero.

Ranije sinoć na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis, na šta je reagovao sinoć direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".

Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednica Kosova", uz fusnotu pored reči Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: