Opet cure podaci; Tači apeluje: Ne objavljujte podatke

Priština -- Predsednik Kosova, Hašim Tači, zatražio da se ne objavljuju dosijei Specijalnog suda koji se po treći put dostavljaju Organizaciji veterana bivše OVK.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE Valdrin Xhemaj
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Tači je rekao da bi curenje tajnih podataka moglo ići na štetu potencijalnih optuženih.

"Najnoviji događaji u kojima se tvrdi da postoji curenje informacija koje su ove institucije klasifikovale izuzetno su zabrinjavajući jer oštećuju glavni razlog zbog kojeg je odlučeno da se te institucije presele izvan Kosova. Ako se utvrdi da su procurili poverljivi podaci autentični, očekujem da će nadležni organi ovih institucija sprovesti krivičnu istragu ovog događaja i da će osobe odgovorne za ovo curenje poverljivih podataka, ma ko one bile, biti izvedene pred lice pravde", napisao je Tači.

On je kritikovao je umešanost Organizacije veterana OVK u celu ovu priču, jer bi prema njemu to moglo da ide na štetu potencijalnih optuženih.

"Uključivanje organizacija koje su proistekle iz rata OVK u ovom pitanju - zloupotrebom javnog stava prema Specijalizovanim komorama i Specijalizovanom tužilaštvu - rizikuje da skrene pažnju sa potrebe istrage odgovornih za ovo curenje poverljivih podataka", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu