Nastavlja se porast broja novozaraženih u Italiji

Nastavlja se rast broja novozaraženih od kovida 19 u Italiji, u poslednja 24 sata registrovano je novih 1210 slucajeva , sedam je preminulih.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2020.

21:41

Nastavlja se porast broja novozaraženih u Italiji
Getty Images/Francois Nel

Na odelenjimam intenzivne nege u bolnicama je 47 novih pacijenata javlja agencija Ansa.

Ukupan broj onih koji su na intenzivnoj nezi u celoj Italiji je 971, a prema saopstenju Minsitarstva za zdravstvo najvise novozarazenih je u pokrajinama Lombardija, Lazio, Veneto i Kampanja.

Jedina pokrajina gde u poslednja 24 sata nije bilo novih slucajeva zaraze koronavirusom je Vale D''Aosta, na severu.

Poslednjih dana broj zaraženih je porastao i u turističkim mestima, na prvom mestu je ostrvu Sardinija gđe je u poslednja 24 sata pozitivna 81 osoba, među njima su turisti ali i domicilno stanovnistvo.

Na odelenjiam intenzivne nege na Sardiniji su 4 pacijenta vise nego dan ranije, pa ih sada ukupno 18 sa tezim oblikom bolesti.

Od kako u Italiji u poslednje dve sedmice postojano raste broj zarazenih, pojedine regije međusobno se optuzuju da ne preduzimaju odgovarajuce mere zastite ni kontrole kao i da su slucajevi zaraze na “svojoj” teritoriji “uvezeni” iz drugih italijanskih regija ili su stigli sa stranim turistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: