Novi snimci hapšenja Flojda - policajci uperili pištolj u njega VIDEO

Mediji su objavili nove snimke hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda koji je umro od gušenja pri hapšenju u Mineapolisu u maju ovde godine.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

08:35

Default images

Snimak je napravljen sa kamera sada već smenjenih policajaca Tomasa Lejna i Aleksandra Kuenga, jer su prvi stigli u prodavnicu Kap fuds (Cup Foods) nakon prijave da je Flojd navodno pokušao da plati račun falsifikovanim novcem 25. maja u Mineapolisu.

Na prvom snimku vidi se kako policajci pokušavaju da uguraju Flojda u policijski auto iako se on opire. Čuje se kako Flojd pita policajce da li pokušavaju da ga upucaju, a tvrdi i da ima klaustrofobiju i da ne može da sedi u automobilu.

Policajac pokušava da umiri Flojda i pita ga da li je pod dejstvom narkotika.

Na drugom snimku koji je duži je iz spomenute prodavnice, a policajci čekaju da stignu kola hitne pomoći.

Snimak potvrđuje da su policajci sumnjali da je Flojd bio pijan ili drogiran.

Kasnije se čuje policajac Derek Šovin, koji je kolenom pritisnio Flojda na zemlju i tako ga ugušio, kako kaže da Hitna pomoć doazi, te da Flojd "ostane tu gde je i uhvaćen".

Policajci su smenjeni, i njima se sudi za ubistvo, jer je prema autopsiji Flojd preminuo od gušenja.

Smrt Afroamerikanca Flojda pokrenula je masovne proteste širom Sjedinjenih Američkih Država, a potom su se preneli i u Evropu.

Pod nazivom "Crni životi su bitni" nekoliko meseci građani su protestovali u više gradova SAD, a američki predsednik Donald Tramp poslao je federalne jedinice kako bi smirio nerede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: