Kamenje, boce, vatromet...sve to bacano je na policiju

Na protestima u Sijetlu uhapšeno 45 osoba pod optužbom za napad na policijske službenike i opstrukciju. Povređen 21 policajac.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2020.

06:54

Kamenje, boce, vatromet...sve to bacano je na policiju
Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Oni su povrede zadobili od bacanja projektila na njih, saopštila je policija.

Demonstranti u Sijetlu u subotu su bacali veliko kamenje, boce, vatromet i drugi eksploziv, navela je policija i dodala da su neki izazivali paljevine, naveo je CNN.

U protestima, koje je policija opisala kao nasilne, jedan policajac hospitalizovan je sa povredom nogu izazvanom eksplozivom.

Sijetl je bio poprište protesta zbog policijske brutalnosti i sistemskog rasizma, uključujući i oblasti od šest blokova koju kontrolišu demonstranti nakon što ga je policija napustila.

Tu zonu pokrenuli su demonstranti koji su pozvali na pravdu u slučaju Ðorđa Flojda.

Takođe, demonstracije protiv policijske brutalnosti i rasizma u SAD već danima se održavaju i u drugim gradovima, a i na njima je dolazilo do sukoba s policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: