RHMZ upozorava na "veoma opasno vreme": Crveni meteo-alarm u delu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za teritoriju Zapadne Srbije. Ovaj stepen upozorenja znači da je vreme vrlo opasno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2020.

12:28

RHMZ upozorava na
Foto: B92/ D.B.

U ostalim delovima zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, osim na istoku, koji je "u žutom".

Na snazi je i upozorenje jer se danas iznad većeg dela Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje velika količina padavina (40 mm i više za 24 časa), a u zapadnoj Srbiji i više od 60 mm za 24 časa.

I dalje je na snazi hidrološko upozorenje za vanrednu odbranu od poplava.

Na Tamišu tokom 22. juna kod h. s. Jaša Tomić vodostaji će biti u manjem opadanju i kretaće se iznad redovne odbrane, a kod h. s. Sečanj u stagnaciji i kretaće se iznad vanredne odbrane od poplava.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopštio je RHMZ.

U utorak se takođe očekuju obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.
Printskrin/ meteoalarm.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: