Gde je nestao 41 putnik sa korona leta?

Gde je nestao 41 putnik s korona leta Zagreb-Frankfurt, postavlja pitanje Jutarnji list, navodeći da je u avionu bilo 115 ljudi, a ne 74, kako se tvrdilo.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Ilustracija: Getty Images/Laurel Chor
Ilustracija: Getty Images/Laurel Chor

NA letu Croatia Airlinesa koji je stigao u Zagreb iz Frankfurta 2. maja bilo je 14 osoba koje su pozitivne na korona virus.

Čak devet obolelih su radnici fabrike "Ðuro Ðaković Montaža" iz Slavonskog Broda koji su se vraćali iz Švedske, a danima se tvrdilo da su na letu bile 74 osobe, ali Jutarnji tvrdi da su doznali da je na letu bilo čak 115 ljudi.

"Ukupno je na navedenom letu bilo 115 osoba, od čega je 10 osoba napustilo Hrvatsku", rekla je doktorka Zvjezdana Lovrić Makarić, koja je kao epidemiolog bila zadužena za taj let.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da je došlo do nesporazuma.

"Jedan kolega radio je grupu od 74 putnika, a to je grupa iz koje su svi do sada oboleli. Drugi kolega radio je grupu od 41 osobe iz koje zasad nema pozitivnih", rekao je Capak.

Index.hr navodi da je poslao pitanje Croatia Airlinesu o broju putnika.

Kako je taj portal doznao, među zaraženima s leta je i član posade Croatia Airlinesa.

Za prvog pozitivnog na koronavirus sa leta saznalo se 5. maja. Bio je to prvi pozitivni radnik fabrike "Ðuro Ðaković" koji se vratio iz Švedske zajedno s kolegama.

Nakon njega, pozitivan nalaz dobilo je još šest njegovih kolega i dvojica iz Požeško-slavonske županije koji su bili na letu.

Objavljeno je i da su među pozitivnima još četiri osobe, putnici s područja Siska (1), Zadra (1) i Pule (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu