Kon: Vreme je da se povučem i prepustim boljima da vode pandemiju

Epidemiolog dr Predrag Kon smatra da je vreme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju".

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Pročitajte još:

Predsedništvo: Vučić će dati sve od sebe da Kon nastavi sa radom

On na svom profilu na Fejsbuku navodi da su razlog za to napadi na njega. ali i na stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. 'Ratove' neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!”, napisao je dr Kon.

Međutim, kako prenose pojedini mediji gostovanje doktora Kona u jutarnjem programu Pinka nije ukazivalo na njegovo povlačenje.

Prema njihovim navodima, iako nije upitan da prokomentariše svoju objavu na Fejsbuku, Kon je više puta, govoreći o epidemiji u Srbiji, ali i o situaciji u Gerontološkom centru u Nišu, poručio da "idemo dalje".

Tanjug ipak prenosi da je Kon za Pink, povodom posta na Fejsbuku u kojem je napisao da je vreme da se povuče, rekao:

"Gubim strpljenje".

"U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni", rekao je Kon.

Kako dalje navodi dr Kon, "ima onih koji vuku na jednu stranu, stalno traže neke krivce".

"Ja to razumem, ali je nekorisno. Lakše im je da opsuju nekog, a niko ne vidi da je osnovni uzrok svega ovoga sam taj virus. Osluškujem te koji su jako kritični. Nekada im treba oštro reći da preteruju, a nekada moramo i mi koji na neki način rukovodimo ovom situacijom u stručnom smislu, da saslušamo da vidimo gde smo možda pogešili, ali ne smemo popuštati tamo gde je život u pitanju", kaže on.

Predrag Kon je jutros bio nedostupan za komentar. Na poruku portala B92.net da prokomentariše navode agencija i medija koje su prenele njegovu objavu na Fejsbuku da se povlači, dr Kon nije odgovorio, a na pozive našeg portala nije odgovarao.

Podsetimo, epidemiolog Predrag Kon vanredno je unapređen u rezervnog potpukovnika sanitetske službe

Kako se navodi u saopštenju, on je u taj čin unapređen zbog uloženih napora i doprinosa borbi Srbije i njenih građana protiv virusa kovid 19.

"Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministru odbrane Aleksandru Vulinu, a na osnovu člana 62. Zakona o Vojsci Srbije, rezervni major dr Predrag Andrije Kon vanredno je unapređen u čin sanitetskog potpukovnika, zbog uloženih napora i doprinosa borbi Srbije i njenih građana protiv virusa Kovid 19", navodi se u saopštenju.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu