Severna Koreja lansirala dva projektila, Amerika analizira koje

Severna Koreja ispalila je danas dva neidentifikovana projektila sa istočne obale u more, saopštilo je ministarstvo odbrane Južne Koreje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

08:41

Severna Koreja lansirala dva projektila, Amerika analizira koje
Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

U saopštenju se navodi da su projektili ispaljeni iz okoline priobalnog grada Vonsan i da su leteli oko 240 kilometara na severoistok.

Dodaje se da južnokorejska i američka vojska zajednički analiziraju lansiranje, ali se ne precizira da li su projektili bili balistički ili je reč o raketnoj artiljeriji, prenosi AP.

Lansiranje projektila dolazi samo dva dana nakon što je severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao vežbe artiljerije, što je bilo jedno od njegovih retkih pojavljivanja u javnosti od kada je izbila epidemija koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: