"Nije bilo napada na NATO"

Predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani ocenila je da akt kosovskog premijera Aljbina Kurtija ne predstavlja napad na NATO.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/ sezerozger
Depositphotos/ sezerozger

Pročitajte još:

NATO se oglasio nakon Kurtijevog "otkrića"

Kurti je ranije danas objavio sporazum iz 2013. izmedu tadašnjeg premijera Hašima Tačija i tadašnjeg sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena, kojim se sprečava KBS da uđe na sever KiM bez prethodnog odobrenja Kfora.

Osmanijeva je na svom nalogu na Fejsbuku navela i da je, s obzirom na to da nijedan dokument nije označen kao poverljiv, poslanicima prosledila pismo Kurtija o pomenutom sporazumu, prenosi Kosovo onlajn.

"Pridržavanje Ustava Kosova obaveza je svih, kao i održavanje i negovanje partnerstva sa našim strateškim partnerima", navela je Osmanijeva i istakla da je u interesu Kosova članstvo u NATO-u.

"Zahteve da svaka institucija na Kosovu poštuje Ustav Kosova i ustavne procedure ne treba pogrešno tumačiti kao napad ili protivljenje NATO-u, već napredovanje demokratije i transparentnosti i poštovanja zakona i ustava", istakla je predsednica kosovske skupštine.

strana 1 od 83 idi na stranu