CG: Napad na mladića u Podgorici nije bio na nacionalnoj osnovi

Napad grupe neidentifikovanih osoba na mladića J. V. iz Danilovgrada u ponedeljak u Podgorici nije bio na nacionalnoj osnovi.

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

15:05

CG: Napad na mladića u Podgorici nije bio na nacionalnoj osnovi

To je utvrdio crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije koji konstatuje da, kako kažu, bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država ne doprinosi rešavanju ovog slučaja.

U saopštenju objavljenom na portalu RTCG se navodi da će pravni epilog ovog slučaja biti rešen u okviru prekršajnog postupka.

Napad na J. V. se dogodio u ponedeljak uveče u Podgorici nakog svečanog dočeka crnogorskih vaterpolista na centralnom gradskom trgu.

Snimak ovog napada objavljen je na društvenim mrežama i informativim portalima, a mediji su preneli da je napadnut pripadnik srpske zajednice u Crnoj Gori zbog toga jer je pokazao “tri prsta”.

Da ovaj napad nije bio na nacionalnoj osnovi “neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca”, utvrdio je Savet.

Navodi se i da je razmatrajući ovaj slučaj, Savet utvrdio profesionalno postupanje službenika Centra bezbednosti Podgorica.

Savet je, kažu, razmotrio ukupnu situaciju u zemlji i ukazao da su svi državni organi dužni da profesionalno obavljaju svoj posao, te da su i mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu deo rešenja, a ne problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: