Grenel donosi zahtev Amerike, ali Vučić ima uslov?

Beograd -- Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel, koji u petak dolazi u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom Srbije, zahtevaće brz nastavak dijaloga.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Kako piše "Blic", to će biti zahtev pogotovo zbog uspeha zbog potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić će mu kao uslov za to postaviti ukidanje taksi na robu iz centalne Srbije, navodi list.

Nastavak dijaloga, ukidanje taksi i ekonomska saradnja mogle bi da budu neke od važnijih tema razgovora Grenela i Vučića.

Kratki rokovi - konkretni rezultati: to je suština precizne agende Ričarda Grenela prilikom dolaska u Beograd, navodi list.

Poseta dolazi samo četiri dana nakon potpisivanja pisma o namerama za uspostavljanje direktnih letova izmedju Beograda i Prištine u Berlinu čemu su direktno kumovali Grenel i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen.

"Ne ide to tako lako"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ceni entuzijazam specijanog predstavnika predsednika Amerike za rezgovore Beograd i Prištine ali da "ne ide to lako" sa ubrzanjem razgovara između Beograda i Prištine.

On je, za TV Pink, podsetio da je u Davosu razgovarao sa američkim savetnikom za bezbednost Ričardom O'Brajenom, i naveo da O'Brajen i Grenel "pokazuju veliku energiju" i da je za Srbiju važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom.

Kako je Vučić istakao, Grenel je, uoči dolaska u Beograd, pogotovo govorio o ekonomiji. "Razgovaraćemo o svemu. Besmisleno je govoriti o avio saobraćaju, a da ne možete da prevozite robu", rekao je Vučić, pominjući kosovske takse na srpsku robu.

On je rekao da je uvek oprezan, pa tako i uoči susreta sa Grenelom, ali da poštuje namere i energiju Grenela, za kojeg je rekao da je čovek koji ima posebnu vrstu strasti u politici.

strana 1 od 126 idi na stranu