"Sve što se događa u Crnoj Gori čeka Srbiju ako se usudi da reši pitanje Kosova"

Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju, ukoliko se usudi da reši pitanje Kosova, ocenio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: Tanjug, Kosovo online

Utorak, 31.12.2019.

19:03

Screenshot/TV Prva

Uz to je konstovao da je vreme da se kaže istina, zauzme stav i upozori javnost.

Jovanović u pisanoj izjavi za Tanjug naglašava da "danas, sutra, kada pokušamo da raskrstimo sa ostacima postmiloševićeve Srbije, pitanje Kosova će biti okidač za to”.

Smatra da su neredi i napadi u Crnoj Gori, za koje kaže da ih predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne "dalje od Gazimestana".

"Zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, rešena je da nas ponovo uvede u građanske sukobe", navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Ističe da je Zakon o slobodi veroispovesti pitanje crnogorskih institucija i države, te da je Crna Gora suverena država, pa niko nema pravo da je, kako kaže, svesno destabilizuje.

Za Jovanovića je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju, kao versku zajednicu, jer, kako ocenjuje, umesto pomirenja, suživota, "huška dok poziva na veru".

Tvrdi i da je crkva danas "produžena ruka" Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak.

"I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. godine tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima, danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rešavanje Kosova", ocena je Jovanovića.

Dodaje i da crkva danas kune Mila Đukanovića kao što je 2001. godine klela tadašnju vlast, "2003. ubijala", haos što zbog razgovora sa Albancima i pokušaja istorijskog i za sve sudbinskog dogovora od 2013. godine proklinje predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije.

Jovanović smatra i da društvo mora da shvati da smo ratovali i ginuli za pogrešne ciljeve i da treba da pokušamo da "iskoračimo iz rovova" u kojima se gledamo samo kroz nišan, "kao da, kako je rekao, “nismo dovoljno ubijali i ginuli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: