Vučić: Mi imamo poverenja u Makrona

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli, koja boravi u poseti Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je, nakon tog sastanka, nakonferenciji za medije, poručio da Srbija ima poverenja u predsednika Francuske Emanuela Makrona i izrazio zahvalnost Francuskoj zbog podrške našoj zemlji na evropskom putu.

Vučić je na konferenciji za novinare s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli rekao da Srbija ne učestvuje u gotovo orkestriranoj kampanji protiv Makrona zbog nekih odluka u EU, odnosno odluke da se ne otvore pregovori o članstvu u EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

"Imamo veliko poverenje u Makrona, smatramo ga iskrenim prijateljem. Verujem da će voditi računa pre svega o francuskim interesima, ali i srpskim. Ljudi u Srbiji imaju poverenja u Francusku", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je prvi put, posle 35 godina, jedan ministar odbrane Francuske u Beogradu.

"Veoma sam zadovoljan zbog toga i veliko vam hvala. Prenesite predsedniku Emanuelu Makronu najsrdačnije pozdrave naroda iz Srbije i moje lično, hvala za posetu tokom leta i poruke koje je preneo gradjanima Srbije", rekao je Vučić.

Navodeći da dve zemlje imaju dobru saradnju, Vučić je istakao da će Srbija da čuva vojnu neutralnost, ali će da razvija sve bolje odnose sa Francuskom. On je naglasio dobru saradnju u međunarodnim misijama i istakao da je Srbija spremna da učestvuje i bilateralno sa Francuskom u različitim misijama.

"Za nas su Francuzi prijatelji, bili smo prijatelji i 1914. i 1918. godine, u Drugom svetskom ratu i u buducnost moramo da gledamo zajedničkim ili gotovo jednakim pogledom", rekao je Vučić.

On je istakao da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra i da trgovinska razmena raste, te da Francuska u Srbiji zapošljava više od 11.000 ljudi.

strana 1 od 130 idi na stranu