Četvrtak, 24.10.2019.

20:27

Sirijski Kurdi podržavaju nemački plan

Sirijski Kurdi su saglasni sa nemačkim planom o formiranju zone bezbednosti pod međunarodnom kontrolom na severu Sirije.

Izvor: Beta/AFP

Sirijski Kurdi podržavaju nemački plan
Ilustracija: Depositphotos/ eltoro69

To je izjavio komandant kurdskih snaga Mazlum Abdi.

"Postoji plan o raspoređivanju međunarodnih snaga u zoni bezbednosti. Mi to i želimo i prihvatamo", rekao je Abdi novinarima i dodao da se o tom planu još raspravlja i da će biti potrebna podrška SAD i Rusije.

O tom planu bi trebalo da bude reči na dvodnevnom ministarskom sastanku NATO-a u Briselu.

Rusija i Turska su se ove nedelje dogovorile da imaju zajedničke patrole na severu Sirije.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je podržala plan o zoni međunarodne zaštite na severu Sirije, ali je dodala da ostaju mnoga otvorena pitanja.

Predlog je nedavno predstavila nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer, ali je to naišlo na kritike, jer bi to zahtevalo slanje nemačkih vojnika, što Berlin nije još spreman da prihvati, naveli su diplomatski izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

14 h

Podeli: