"Kolinda šou" i u Kninu; Kandidatura, suze i pesma na proslavi Oluje VIDEO

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović iskoristila je proslavu za svoju ličnu promociju, pišu hrvatski mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.08.2019.

14:57

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Iako je tvrdila da će kandidaturu za novi predsednički mandat objaviti nakon obeležavanja Dana pobede i 24. te godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, jer, kako je istakla, ne želi te događaje da koristi u svrhu kampanje, Kolinda Grabar Kitarović je učinila upravo suprotno i time izazvala brojne reakcije, izveštavaju danas hrvatski mediji.

"Pritom je opet pokazala da joj ništa nije sveto u promociji političke karijere", navodi portal 24sata i navodi da je predsednica u Knin stigla s namerom da se promoviše u glavnu zvezdu i da nema nikakve sumnje da je, primećuju, u tome uspela, ali ne onako kako je to zamislila.

Tako nešto moglo je proći na fudbalskom prvenstvu u Rusiji, gde je predsednica bila veća zvezda od Luke Modrića, ali na ovako, kako navode, ozbiljnom događaju kao što je prijem za Oluju, gde se zahteva dostojanstvo i umerenost, predsednica je svojim nastupom marginalizovala sve ono u šta se prethodne večeri zaklinjala.

Inače, obraćanje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na prijemu u Kninu izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama. Neki su na tviteru s podsmehom reagovali na govor predsednice Republike, njene suze, a posebno na njen pevački nastup.

Portal Net piše da je Grabar Kitarović, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga Hrvatske, sinoć na prijemu ponovila da je vojno-policijska operacija Oluja bila "besprekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije", te da je deo govora održala na engleskom jeziku, zatim je zaplakala, a onda i zapevala. Kitarović je kazala da se 1991. godine ne bi dogodio ni Vukovar ni rat da je Hrvatska tada bila u NATO, ali i da se danas "Hrvatska brani u Avganistanu i da ako Avganistan padne možžemo očekivati sedam miliona ljudi koji će krenuti prema Evropi".

Prisećajući se vremena Oluje, hrvatska predsednica je rekla da je razmišljala da krene na bojište, ali da je tada imala obaveze u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je radila kao pripravnica.

"Najradije bih uhvatila puššku i otišla na bojiššte, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas", rekla je Kitarović, a na kraju i zapevala ariju: "U boj, u boj" iz Zajčeve opere "Nikola ŠŠubić Zrinski". Jedan od komentara na tviteru je bio: A mislili ste da neće zapevati, dok je drugi pratilac napisao da je "žena prešla igricu na hard levelu". Neki su prokomentarisali i opšti utisak koji je predsednica ostavila nakon obraćanja, a jedan od tih komentara glasi: "Predsednica nam je pijana, jel`da?". Posebno se izdvaja kratak ali jasan komentar: "Nadrealno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: