Iz narandžastog u crveni meteoalarm

Ranije je u nedelju proglašen narandžasti meteoalarm za celu Srbiju, međutim za pojedine delove zemlje sada je na snazi crveni.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/tarczas
Ilustracija: Deposit photos/tarczas

Crveni meteoalarm RHMZ-a na snazi je u Pomoravlju, Šumadiji, Sremu i zapadnoj Srbiji, dok je narandžasti za ostatak zemlje.

"Današnji dan protiče u znaku sunčanog i tropskog vremena. Temperatura će biti visoka - u većini predela biće od 30 do 34 stepena. U poslepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojava hladnog fronta, te će u severnim i zapadnim, a potom i centralim delovima zemlje doći do naoblačenja i lokalnih pljuskova koji će biti propaćeni grmljavinom i pojavom grada. Najveća opasnost će biti na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Podunavlja, Pomoravlja, Zapadne Srbije, Mačke i Kolubarskog okruga. Tamo će biti olujni pljuskovi, grad i intezivni vetar", rekao je Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella" za Blic.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio na nedelu posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima na lokalne vremenske nepogode, obilne plјuskove, grmlјavine, pojavu grada i kratkotrajno olujni vetar.

Printskrin RHMZ
Printskrin RHMZ

strana 1 od 136 idi na stranu