"Divlji, pijani, nasilni. Gradom šetaju polugoli": Nisu hulgani, već britanski vojnici u Zadru

Zadar -- "Divlji, pijani, bahati i nasilni. Gradom šetaju u grupama, goli do pojasa. Napadaju devojke i pijani tuku", to su britanski vojnici u Zadru.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
ia_64/Depositphotos/Ilustracija
ia_64/Depositphotos/Ilustracija

Kako pišu hrvatski mediji, građani Zadra trpe pravi teror.

Vulgarno se ponašaju prema devojkama, a prošlog vikenda su pretukli jednog mladića u centru grada. Pijani su pobegli iz nekoliko lokala neplativši račun.

Kako piše Jutarnji list, u jednom poznatom baru u trenutku najveće gužve aktivirali su aparat za gašenje požara, uništili enterijer lokala i sve goste naterali u panični stampedo. Do sada su prijavljivani su policiji najmanje desetak puta zbog naročito drskog ponašanja i uriniranja po gradskim ulicama.

"Oni nisu ni bitange ni probisveti, kriminalci ni huligani, nego britanski vojnici, ponosni pripadnici britanskog ratnog vazduhoplovstva, Kraljevskih vazdušnih snaga, koji svojim divljačkim ponašanjem zadnjih sedam dana doslovno terorišu Zadar. Njihovo bezobrazno i drsko ponašanje toliko je iziritiralo Zadrane da se njih desetak pre nekoliko dana organizovalo kako bi ih dočekali negde u gradu i pretukli", piše Jutarnji.

Sugovornici tog lista istiću da su britanski vojnici u Zadar došli pre sedam dana iz Udbine gde su privremeno smešteni. Prema nezvaničnim infomacijama, britanski vojnici u sklopu NATO snaga, zajedno s pripadnicima Hrvatske vojske, učestvuju u vojnim vežbama. Reč je, kako saznaje Jutarnji, o međunarodnoj vežbi "Imediet Respons 19" pod vođstvom američkih snaga u Evropi, u kojoj učestvuje 1.600 pripadnika oružanih snaga iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Albanije, Crne Gore, Kosova, SAD-a, Poljske, Francuske i Ujedinjene Kraljevine, Litvanije, Severne Makedonije, Italije i Nemačke.

Pripadnici britanskih navodno padobranskih jedinica nedavno su imali slobodnu sedmicu pa su odlučili su to vreme provedu na zadarskom području. Stiglo ih je stotinjak, neki su iznajmili stanove i apartmane na području Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu