Jevrejska opština Beograd - novi zaplet

Jevrejska opština Beograd postala je predmet interesovanja šire javnosti, zbog postojanja dve uprave čiji predstavnici osporavaju jedni drugima legitimitet

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Narušeni odnosi među članovima Jevrejske opštine Beograd (JOB), koja trenutno ima dvostruko rukovodstvo, kulminirali su i početkom marta prerasli u fizički obračun, zbog čega je morala da interveniše i policija.

Vanredna izborna skupština Jevrejske opštine Beograd odložena je za april.

Međutim, jedna frakcija saopštila je da je sinoć izabrala Aleksandra Jinkera za novog predsednika Jevrejske opštine Beograd (JOB).

Povodom toga oglasila se druga strana.

"Obaveštavamo javnost da je juče kriminalna grupa koja je nasilno i nezakonito zaposela zgradu Jevrejske opštine Beograd, koju drži pod opsadom, održala skup koji pokušava da predstavi javnosti kao izbore Nikakve skupštine juče nije bilo, a kandidati koji su se našli na tim listama su se prijavili za legalnu Skupštinu koja će se odlukom Veća JOB održati 14. aprila, medijacijom i praćenjem izbornog procesa od strane Svetskog jevrejskog kongresa", saopšteno je..

Dodaje se da je, "legalna skupština po Statutu JOB pomerana dva puta zbog kriminalnog i naslinog upada grupe lica, koji će za niz pokušaja falsifikovanja pečata i potpisa, od baniki do sudova krivčno odgovarati. Juče nije održana skupština Jevrejske opštine Beograd i članstvo JOB nije juče izabralo nikog jer je skup organizovan potpuno nelegalno i nelegitimno".

"Obaveštavamo, pod punom materijalnom odgovornošću, da su informacije koje su dostavljene sa jučerašnjeg skupa lažne", saopšteno je..

strana 1 od 143 idi na stranu