Subota, 16.03.2019.

23:01

"Zbog pribrane reakcije MUP-a izbegnuti veći sukobi"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila upad dela demonstranata i lidera SzS u zgradu RTS i poručila da država neće tolerisati nasilje.

Izvor: Tanjug

"Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dela učesnika protesta '1od 5 miliona' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije preteći novinarima i urednicima javnog servisa", rekla je ona.

"Ovaj vandalski čin Đilasa, Obradovića, Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smene legitimno izabranu vlast", rekla je Brnabić za Tanjug.

Srbija je, kako je istakla, demokratska zemlja u kojoj građani imaju pravo da mirno protestuju, ali niko nema pravo da demolira javni servis i ugrožava živote novinara.

Ona je poručila da država neće tolerisati naslije.

Premijerka se zahvalila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na profesionalnoj i pribranoj reakciji zbog čega su izbegnuti sukobi širih razmera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: