Subota, 23.02.2019.

22:37

"Situacija je dramatična, ima mrtvih" FOTO

Situacija na granici Venecuele i Kolumbije je dramatična, u pograničnim gradovima izbili sukobi dok aktivisti opozicije pokušavaju da dopreme humanitarnu pomoć.

Izvor: Tanjug

Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Najmanje dve osobe su poginule, a 18 je povređeno u sukobima vojnika i lokalnog stanovništva na jugoistoku Venecuele nedaleko od granice sa Brazilom, javio je AP.

Tanjug/AP Photo/Fernando Llano
Prema rečima doktora iz obližnje bolnice, u pitanju su žitelji a grada Santa Elena de Uajren.

Do sukoba je došlo kada je opozicija pokušala da sprovede plan o dopremanju humanitarne pomoći iz Brazila čemu se protivi predsednik Venecuele Nikolas Maduro.
Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd
Jedan kamion iz konvoja sa humanitarnom pomoći koji je ušao u Venecuelu iz Kolumbije zapaljen, i da se vijori gust dim, pokazuju snimci venecuelanske televizije, prenosi Rojters.

Građani su počeli da uzimaju pakete sa humanitarnom pomoći iz drugog kamiona, pokazuju ti snimci.
Tanjug/AP Photo/Fernando Vergara
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da je granica sa Kolumbijom delimično zatvorena i najavio prekid diplomatskim odnosima sa tom zemljom.
Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd
Venecuelanska vojska ispalila je suzavac na ljude koji su pokušali da pređu u Kolumbija, a najmanje 13 pripadnika bezbednosnih snaga je dezertiralo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: