Haradinaj ponovo: Takse se ukidaju, kad SRB prizna Kosovo

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ponovio stav protiv poništavanja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

20:06

Haradinaj ponovo: Takse se ukidaju, kad SRB prizna Kosovo
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

I posle pritiska koji je izvršila američka ambasada na Kosovu na tamošnje lidere da ukinu taksu od 100 odsto za proizvode iz Srbije i BiH, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ponovio stav protiv poništavanja taksi, prenose kosovski mediji.

Haradinaj je danas, prenosi prištinski portal Ljajmi, nakon posete jednom od lokalnih preduzeća, ponovio da će Priština opozvati takse kada Srbija pokaže spremnost da prizna kosovsku nezavisnost.

„Ekonomski odnosi između Kosova i Srbije su važni, ponekad su regulisani, ali i politički odnosi moraju biti uzeti u obzir, tako da je bez političkog dogovora između Kosova i Srbije teško održati druge odnose regulisanim. Mi smo otvoreni, tako da smo zainteresovani da suspendujemo porez ako postoji spremnost da se regulišu odnosi između Kosova i Srbije, što podrazumeva priznavanje Kosova“, rekao je Haradinaj.

Nakon upozorenja američke ambasade u Prištini da Priština odmah ukine nametnute takse ili će se u protivnom, kako je navedeno, suočiti sa posledicama, upozorenje o štetnosti nametnutih sankcija izdala je i Američka privredna komora na Kosovu.

Politički predstavnici Albanaca, osim kosovskog predsednika Hašima Tačija, uporno tvrde da SAD od Prištine ne traži suspenziju taksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: