Atina se neće smiriti zbog Makedonije: Novi protest

Organizatori prošlonedeljnog protesta u Atini protiv ratifikacije Sporazuma sa Makedonijom pozivaju građane na protest u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.01.2019.

10:54

Atina se neće smiriti zbog Makedonije: Novi protest
Foto: Tanjug/AP

U petak je glasanja o ratifikaciji ovog sporazuma iz Prespe, u grčkom parlamentu.

Organizatori protesta zakazali su okupljanje u 19 sati po lokalniom vremenu, uz obrazloženje da je protest "ultimativni pokušaj da se spreči ratifikacija sramnog sporazuma", prenosi sajt Katimerini.

"Komitet za borbu o grčkom karakteru Makedonije", organizacija koja sprovodi proteste protiv Sporazuma iz Prespe, poziva Grke sutra u popodnevima satima, u susret glasanju o ratifikaciji sporazuma, da izadju na atinski trg Sintagma, ispred grčkog parlamenta, i da izraze svoje protivljenje, prenosi MIA.

„U sredu i četvrtak niko da ne ide na posao. Radnje, škole da ostanu zatvoreni, državni službenici da se ne pojave na svojim radnim mestima, grčka zastava na pola koplja da se postavi na svakoj kući, zvona crkve da zvone u znak žaljenja.

Svakom Grku i Grkinji dugujemo za to što su ostavili svoje porodice i žrtvovali su se Makedonija da ostane Grčka, pre oko 100 godina“, piše u saopštenju organizatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: