CG: Rektor promenio nadgrobnu ploču pradede

Rektor Univerziteta CG Danilo Nikolić zamenio je nadgrobnu ploču na grobu svog pradede Staniše Nikolića, brišući epitaf koji govori da je reč o srpskom junaku.

Izvor: B92

Petak, 21.12.2018.

08:10

CG: Rektor promenio nadgrobnu ploču pradede
Foto: Thinkstock

To tvrdi hroničar Mitropolije crnogorsko-primorske Jovan Markuš

On je za Srnu rekao da se grob oficira Staniše Nikolića, nosioca Obilića medalje, nalazi na groblju kod Hrama Presvete Bogorodice u Ozrinićima kod Nikšića, prenosi "Blic".

Meštani kažu da je oficir Staniša Nikolić odredio za života koji epitaf treba da bude na njegovom grobu, što je porodica poštovala, o čemu svedoči fotografija nekadašnje nadgrobne ploče koja je do skoro postojala.

Međutim, Stanišin praunuk je nakon smrti svog oca skinuo nadgrobni spomenik sa epitafom i postavio novi bez ovog nadgrobnog natpisa. Ostaje otvoreno pitanje da li je uzrok tome stih u epitafu -"Za spas srpskih ideala"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: