Karikature Petričića i Koraksa nepoželjne u Lazarevcu

Lokalne vlasti u Lazarevcu naredile su uklanjanje karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa iz prostorija biblioteke "Dimitrije Tucović".

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

18:06

Karikature Petričića i Koraksa nepoželjne u Lazarevcu
screenshot

One su bile postavljene na izložbi "Karikature od naših života", saopštilo je udruženje "Novi optimizam".

Izložbu su organizovali biblioteka i to udruženje u okviru obeležavanja 9. novembra kao Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

"Funkcionerima vladajuće stranke očigledno je zasmetalo to što se veliki broj Lazarevčana već u petak okupio u biblioteci, kako bi prisustvovali prvom danu izložbe i tribini 'Koja je tvoja crvena linija?', na kojoj su, osim dvojice naših najpoznatijih karikaturista, govorili i pisac Filip David i reditelj Goran Marković. Nažalost, izložba nije dočekala ni prvi sledeći radni dan", navedeno je u saopštenju.

Kako su ocenili, na taj način se zapravo pokazalo da je tačno sve ono na šta su učesnici tribine i ukazivali - "sve veća fašizacija društva, zloupotreba vlasti i potiranje elementarnih ljudskih prava".

Iz "Novog optimizma" navode da će sa svojim saradnicima nastaviti da organizuju događaje širom Srbije kako bi "probudili i podstakli ljude na aktivizam, postavljajući pitanje - Koja je tvoja crvena linija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: