Novosti: Albanci 28. novembra spremaju haos na mostu

Na Dan albanske zastave, 28. novembra, Priština će organizovati otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji povezuje severni i južni deo grada, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

List navodi da je tog dana planirana i primopredaja dužnosti komandanta KFOR-a, kao svojevrsna promocija vojske Kosova.

Pozivajući se na nezvanične izvore, beogradski dnevnik navodi da bi ovom događaju trebalo da prisustvuje i admiral Džejms Fogo, komandant združenih snaga NATO u Napulju.

Pre toga, kako stoji u tekstu, uslediće i poslednji, formalni korak ka ostvarenju ovog podmuklog plana: održavanje sednice parlamenta, na kojoj će biti usvojene konačne verzije tri zakona o kosovskim bezbednosnim snagama.

Tim dokumentima se, pišu "Novosti", broj pripadnika duplira - umesto 2.500 planirano je njih 5.000, plus 3.000 u rezervi.

Izvor "Novosti" iz bezbednosnih struktura otkriva da Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti.

Zbog toga se i Dan albanske zastave, i kompletan program koji se sprema za taj dan u Mitrovici, tretiraju kao potencijalno veoma opasno žarište, jer je cilj Albanaca da izazovu "sukob ograničenog karaktera", zaključuje beogradski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu