"Ministre, zašto pozive za izbore dele članovi SNS?"

Republička poslanica LSV Olena Papuga izjavila je da postoje brojne neregularnosti u kampanji za izbore za nacionalne savete manjina zakazane za 4. novembar.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

10:33

Ilustracija: Thinkstock

Ona je upitala resornog ministra Branka Ružića zašto pripadnici nacionalnih zajednica dobijaju pozive za glasanje na pogrešnim adresama i zašto te pozive dele članovi Srpske napredne stranke (SNS).

"Kako ministar Ružić misli da zaštiti podatke, kada te pozive dele pripadnici SNS-a, stranački ljudi? Znači, oni imaju dostupnost tim adresama, imaju dostupnost ljudima koji su upisani u posebne biračke spiskove. Zašto ti podaci, na neki način, nisu zaštićeni?", upitala je Papuga u saopštenju za javnost.

Ona je dodala da je neregularno i to što izborne liste nemaju pravo da određuju svoje predstavnike kao posmatrače, jer je stalne odbore i biračke odbore odredila lokalna samouprava, i sačinjavaju ih pripadnici vladajuće koalicije.

Zatražila je i odgovor na pitanje zašto Javni medijski servis ne izveštava o izborima za nacionalne savete.

Ona je upitala ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića kako je moguće da Radio-televizija Srbije od sredine avgusta, kada su izbori raspisani, do danas ni u jednoj emisiji, ni na većinskom jeziku ni na jeziku nacionalne manjine, nije objavila nijednu informaciju o izborima za nacionalne savete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: