Uhapšen "malčanski berberin" zbog proganjanja žena

N. J. (45) iz okoline Niša uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje. Reč je o "malčanskom berberinu"

Izvor: B92, RTS

Subota, 13.10.2018.

10:25

Uhapšen
screenshot

Pripadnici MUP, SBPOK, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su N.J. (45) iz okoline Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje.

Osumnjičeni se tereti da je sa svog profila na društvenoj mreži „Fejsbuk“, a preko aplikacije „Mesindžer“, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu, saopštio je MUP.

N.J. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako prenose pojedini mediji, reč je o takozvanom "malčanskom berberinu", Ninoslavu Jovanoviću koji je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja devojčice i pokušaja silovanja druge. Iz zatvora je pušten u januaru.

Mediji su pisali o pretnjama i seksualnom uzmnemiravanju "bivšeg berberina" - takozvanog malčanskog berberina.

"To je čovek koji je u januaru izašao sa odsluženja zatvorske kazne koju je služio zbog izvršenog krivičnog dela silovanja i zbog činjenice da se pojavila informacija o mogućim pretnjama u skladu sa nadežnim višim tužilaštvom izvršen je pretres i njemu je juče određeno zadržavanje, zbog dela krivičnog dela proganjanja", rekao je direktor policije Vladimir Rebić za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: