Vučića i Tačija nominuju za Nobelovu nagradu za mir?

Ako kosovski čvor bude raspleten do proleća 2019, velike šanse da Hašim Tači, Aleksandar Vučić i Federika Mogerini budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

08:07

Vučića i Tačija nominuju za Nobelovu nagradu za mir?
Screenshot

Kako piše list "Danas", koji se poziva na međunarodne diplomatske krugove, prvi korak ka mogućoj nominaciji kosovskog predsednika je njegova biografija pod nazivom "Nova država i državnik", koja se ovog leta promoviše u zapadnim prestonicama.

Autori Tačijeve biografije su diplomatski urednik britanskog Tajmsa Rodžer Bojs i dugogodišnja novinarka tog lista Suzi Džeger, dok je predgovor napisao bivši kandidat za predsednika SAD Bob Dol, koji se smatra jednim od Trampovih savetnika.

Prema nezvaničnim saznanjima lista "Danas", ta knjiga je dosad predstavljena u Londonu, Berlinu, Parizu i Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: