Postavili koš na putu prema Kosmetu: "Svake godine..."

Meštani kuršumlijskog sela Rudare rešili su daju do znanja svima da postoje, pa su postavili košarkaški koš za decu na putu koji iz sela vodi ka Prolom banji.

Izvor: prokupljenadlanu.rs

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:27

Postavili koš na putu prema Kosmetu:
foto: prokupljenadlanu.rs

Kako kažu, a prenosi prokupljenadlanu.rs, lokalna samouprava je gluva za njihove molbe, jer u selu ima oko četrdesetoro dece i mladih i ukupno 120 stanovnika.

“Svake godine nam obećavaju da će pomoći u uređenju igrališta u selu i ništa. Ovog puta mi smo uzeli stvari u svoje ruke i za decu napravili koš na jedinom mestu gde on može da bude. Drago bi nam bilo da se javi neka organizacija koja bi donirala uređenje igrališta, jer od kuršumlijske opštine dobijamo samo prazna obećanja”, kazao je meštanin Rudara Aleksandar Lukić.

On dodaje da o bezbednosti dece koja se igraju na jedinom mestu koje je za njih, brinu sami.

Simbolika koša je jaka s obzirom da je Prolom banja najpoznatija turistička destinacija u opštini, a kuršumlijska opština mnogo ulaže u njen razvoj.

Ovo selo je delimično na magistrali Niš - Priština i najveće je selo pre administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i svakodnevno ovim putem prođe hiljade vozila koja saobraćaju na ovoj relaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: