Srebro Hrvata deo izborne kampanje u BiH

Uspeh Hrvatske na SP u Rusiji postao je deo predizborne kampanje u BiH za parlamentarne izbore u oktobru, piše Index. hr.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

19:48

Srebro Hrvata deo izborne kampanje u BiH
Foto: Tanjug/AP/Amel Emriæ

Hrvatska je postala vicešampion sveta u fudbalu, a u finalu je poražena od Francuske sa 4:2.

Poruka “Bravo Vatreni” pojavila se na velikom plakatu na ulazu u Mostar, a nju su postavili iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih fudbalera, među kojima je nekoliko poreklom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili selektora Zlatka Dalića.

Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990, koja je povodom srebra na svome plakatu poručila "Mi smo prvaci".

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizirao lokalni HDZ BiH, a poruku podrške hrvatskim nogometašima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatskih predstavnika u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske. reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: