Zbog dijaloga s Beogradom, vanredna sednica Skupštine

Na zahtev opozicije za 16. jul zakazana vanredna sednica kosovske skupštine, nakon što objavljena odluka o formiranju prištinskog tima za dijalog sa Beogradom.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

12:17

Zbog dijaloga s Beogradom, vanredna sednica Skupštine
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Sednica parlamenta biće održana dva dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Brisela, piše prištinski list Koha ditore.

Kako je preneto u pres klipingu Unmika, predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači potvrdio je dolazak u Brisel, dok učešće predsednika kosovske skupštine Kadri Veseljija i premijera Ramuša Haradinaja nisu potvrdjeni, navodi list.

Kancelarija kosovskog predsednika potvrdila je ranije da će i Veselji i Haradinaj biti deo pregovaračkog tima.

Koha piše da je Haradinaj pozvao opoziciju da ne blokira proces pregovora, iako je nekoliko sati posle toga njegova partija - Alijansa za budućnost Kosova - podržala rezoluciju koja poziva na prekid dijaloga dok Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: