Džonson pozvao Terezu Mej da sprovede kompletan Bregzit

Šef britanske diplomatije Boris Džonson branio je stav "kompletnog Bregzita" navodeći da je pristalica izlaska Velike Britanije iz EU ako treba i bez dogovora.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

15:37

Džonson pozvao Terezu Mej da sprovede kompletan Bregzit
Foto: EPA / WILL OLIVER

Džonson koji je za prekid veza sa EU, upozorio je danas britansku premijerku Terezu Mej da ne treba da prihvati dogovor sa Unijom koji ne bi odgovorao Velikoj Britaniji.

Britanski ministar je rekao da ne želi sporazum sa EU koji bi bio "blag, krhak i beskrajno dugačak" dodajući da je za "kompletan Bregit".

Nekoliko dana pre samita lidera EU u Briselu, rastuća je zabrinutost o napretku daljih pregovora o Bregzitu.

Velika Britanija još podeljena o tom pitanju, nije otkrila svoju viziju budućeg odnosa sa EU posle izlaska iz članstva koji je predviđen 29. marta 2019, tačno dve godine od pokretanja procedure istupanja.

Britanci su pre tačno dve godine na referendumu 23. juna 2016. godine odlučili da napuste članstvo u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: