U eksploziji džipa poginuo navodni "atentator na Vučića"

Beogradski mediji su preneli da je muškarac koji je poginuo u eksploziji koja se dogodila na Autokomandi 44-godišnji Siniša Milić.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 19.06.2018.

16:18

U eksploziji džipa poginuo navodni
Foto: B92/Željko Periæ

On je stradao u džipu koji je eksplodirao u utorak oko 13 sati, a navodi se i da je bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, navodno bliskog Luki Bojoviću.

Njegovo ime je došlo u žižu javnosti kada je 2015. godine uhapšen pod optužbom da je pratio Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera Srbije.

Mediji su navodili da je Milić navodno planirao napad, te da je osam puta za manje od 24 sata primećen u automobilu u blizini adrese na kojoj stanuje Vučić.

U biografiji koju su tada prenosili beogradski mediji navodi se da je državljanin BiH, ali i da je više od 20 godina živeo na relaciji Beograd – Podgorica – Bar.

“Od 2010. godine zvanično je zaposlen u podgoričkoj agenciji za lično obezbeđenje “Conccot“, dok je u policiji Crne Gore označen kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana, kome je radno mesto u privatnoj agenciji samo "pokrivalica" za mutne radnje. Bio je dugogodišnji telohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom “poršeu“ aranđelovačkih tablica pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice. Nakon njegovog ubistva, Siniša Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, a u žiži javnosti je bio nekoliko puta za poslednje dve godine, najčešće zbog nedozvoljenih ulazaka u Crnu Goru, kojoj mu je pristup trajno zabranjen zbog dugogodišnjih kriminalnih aktivnosti“, pisao je Kurir.

Blic je preneo i da je Milić bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica Republike Srpske.

Mediji su preneli da je uhapšen i 2017. godine u Beogradu, kako je tada navedeno, “zajedno sa trojicom reketaša iz beogradskog kluba Havana“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: