Novi incident: Albanci vređali srpsku decu, polomili vrata

Grupa Albanaca vređala je i pretila srpskoj deci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu kod Lipljana, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2018.

21:59

Novi incident: Albanci vređali srpsku decu, polomili vrata
Foto: GettyImages

Reporter B92.net javlja da su Albanci deci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne reči na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su i da na Kosovu nema mesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Albanci su potom šipkama razbilli i odvalili dvoje vrata školske zgrade, a deca su potom pozvala roditelje koji su slučaj prijavili policiji. Albanci su automobilom crne boje pobegli u nepoznatom pravcu.

Kako info služba opštine Gračanica saznaje, policija je ubrzo uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina. Svi su iz, kako je saopšteno, okoline opštine Gračanica.

Međutim, policija Kosova je u svom saopštenju ocenila da incidenti nemaju međutničku pozadinu i da je svako takvo delo krivično, bez obzira ko ga izvrši. Direktor osnovne škole Bratislav Đedović potvrdio je za B92.net da je došlo do incidenta i da su deca prvo njega pozvala i rekla da su razbijena vrata škole i da su im Albanci pretili.

Policija je ubrzo došla, obavila uviđaj i uzela izjave od dece uz prisustvo roditelja.

“Reč je o deci staroj deset godina koja su bila vidno uznemirena”, uplašena kaže direktor Đedović.

Ovo je drugi incident za nedelju dana. Nešto slično dogodilo se u selu Staro Gracko kada je grupa Albanaca nasrnula na srpsku decu dok su se igrala na seoskom igralištu.

Tokom poslednjih dana na Kosovu i Metohiji se dogodilo više incidenata u kojima su Albanci napadali Srbe, među kojima je bilo i dece i povređenih.

Kosovska vlada izrazila je zabrinutost i osudila poslednje, kako je navela, "međuetničke incidente".

"Takvi slučajevi imaju za cilj da ometaju napore institucija da izgrade sveobuhvatno i demokratsko društvo. Takođe, Vlada Kosova poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučajevima, da sarađuju sa organima za sprovođenje reda", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: