Stefanović: Spomen-obeležje pripadnicima MUP je za ponos

Beograd -- Spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP-a je za ponos, poručio danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

Njime se, kako ističeministar, simboličnim gestom vraća mali deo duga ljudima koji su dali živote za Srbiju i njene građane.

Ministar je zahvalio Gradu Beogradu uz čiju pomoć je urađen jedan deo kompleksa spomenika, i objasnio da će se u okviru njega nalaziti deo sa uklesanim značkama svakog pripadnika MUP-a koji je "dao svoj život na dužnosti".

Spomen-obeležje u čast pripadnika MUP-a koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost biće otkriveno danas, a prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministar Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Govoreći o predstojećoj proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova 27. maja, Stefanović je pozvao sve građane da dođu na celodnevno druženje sa policijom.

Ove godine na obeležavanju tog dana prisustvovati dva orkestra - madjarski i poljski, koji će biti gosti na svečanom defileu.

Ministar je za TV Pink rekao i da će na Trgu Nikole Pašića, kod Presedništva i parlamenta biti postavljeni punktovi sa policijacima, gde će gradjani imati priliku da vide tehniku, policijske jedinice, a za najmladje biće improvizovane stene na koje će moći da se penju.

Osim centralnog defilea i proslave, po prvi put ove godine biće organizovan i veliki koncert na Kalemegdanu sa gostujućim i srpskim orkestrom, kao i velikim brojem izvođača, rekao je Stefanović.

On je pozvao sve građane da posete koncert.

Društvo

strana 1 od 144 idi na stranu