RT: Rusi "hakovali" engleski, u SAD govore jezikom špijuna

Ruska televizija RT pripremila je "podrugljivu" kompilaciju javnih ličnosti u SAD koji su, kako se navodi, usvojili i počeli da koriste jezik "špijuna".

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

18:45

RT: Rusi
Screenshot/Youtube/RT

Nakon tolike buke oko ruske umešanosti svuda, pojedini Amerikanci prihvatili su izraze iz jezika koje koriste oni koji se svuda mešaju, navodi RT.

Čini se da su se članovi Trampove administracije, kongresmeni, senatori i politički komentatori navikli na ruske izraze kada o njima govore.

U snimku koji je objavila RT vidi se kako oni umesto engleskog izraza za vikendicu (countri house) koriste ruski termin "dača“, za visoko pozicioniranog zvaničnika partije (high-ranking party official) govore "aparatčik", za kompromitujući sadržaj (compromising material) kažu "kompromat"…

Podsetimo, američka obaveštajna zajednica tvrdi da se Rusija mešala u američke izbore počevši od 2014. godine, Moskva negira bilo kakvo mešanje.

Pred američkim Kongresom u januaru je bio izveštaj u kom je navedeno da se Rusija nije mešala samo u izbore u Americi, već da su njeni “prsti” upleteni u procese u čak 19 zemalja, među kojima su i brojne u Evropi, poput Srbije, o čemu je B92.net već pisao.

Američko federalno tužilaštvo je u februaru saopštilo da je podiglo optužnice protiv 13 Rusa i tri ruska entiteta zbog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016.

Optužnice koje je podigla kancelarija specijalnog tužioca Roberta Malera navode da su ruski državljani koristili lažne objave na socijalnim mrežama kao i oglase koje su prevarom kupovali u ime Amerikanaca kako bi uticali na javno mnjenje tokom predizborne trke između Donalda Trampa i demokratskog kandidata Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: