MoD BiH: Laž o osiromašenom uranijumu i NATO

Zamenik ministra odbrane BiH iz RS Boris Jerinić izjavio da je laž da će 2019. biti izvedene NATO vežbe na kojima će se koristiti osiromašeni uranijum.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

14:32

MoD BiH: Laž o osiromašenom uranijumu i NATO

Jerenić je za "Euroblic" kazao da detalji vežbe još nisu dogovoreni, ali da je moguće da će u njoj učestvovati i avioni.

"Sigurno neće biti korišćena ni bojeva municija, a kamo li ona s osiromašenim uranijumom. To se ne radi nigde u svetu i tako nešto niko od nas ne bi dozvolio", kazao je on.

Reč je o vežbi koja je u planu kroz bilateralnu saradnju i održani su samo početni sastanci. Neće biti posledica po građane", rekao je on.

Sarajevski portal Dnevnik objavio je danas, pozivajući se na dokumente u koje je, kako tvrdi, imao uvid, da će prema dogovoru Ministarstva obrane i američkih snaga u BiH, na banjalučkom poligonu Manjača biti organizovana NATO vežba, na kojoj bi avionska eskradila navodno trebalo da ispaljuje osiromašeni uranijum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: