U toku završnica suđenja za ubistva Bojovića i Vidakovića

Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. ušlo u završnicu, nakon okončanja dokaznog postupka i početka izlaganje završnih reči.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Nakon toga sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Na današnjem suđenju koje će biti održano u popodnevnom terminu očekuje se da završnu reč daju advokati odbrane, a zatim i optuženi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je juče na suđenju predložilo sudu da Miloša Delibašića sud osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora, jer ga tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu.

Šaranović je prošle godine u februaru ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Istu kaznu tužilaštvo je predložilo za pripadnike grupe - Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića komima se sudi u odsustvu, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića tražilo kaznu - ne manju od četiri godine zatvora.

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića označen je Cvetanović, kao pomagač - Koljenšić, a nagolodavac Šaranović, koji je kako se sumnja, smatrao da je Luka Bojović ubio njegovog brata Branislava.

Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

On je u julu prošle godine zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju u zamenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora, dok je za teško ubistvo, za koje je optužen predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.

Ova grupa, za koju se sumnja da je na njenom čelu bio ubijeni Šaranović, tereti se i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Motivi za ova ubistva su, kako se veruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.