"Raketni sistemi SAD u Evropi, NATO se širi prema istoku"

Postavljanje američkih protivraketnih sistema odbrane na teritoriji Evrope narušava stratešku stabilnost, smatra ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2018.

08:23

Foto: Gettyimages

"Uprkos obećanjima koja su nam data... NATO se širi prema istoku. Vojne formacije se jačaju nedaleko od naših granica, a postavlja se i vojna infrastruktura alijanse", rekao je Lavrov na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu, prenosi TASS.

On je dodao da međunarodna propaganda svom snagom stvara neprijateljski stav prema Rusiji u javnosti na Zapadu.

"Rukovodstva u mnogim državama su izgleda prihvatila novo pravilo političke korektnosti, na osnovu kojeg o jednoj državi ili pričaju loše, ili ne pričaju uopšte", naglasio je Lavrov.

On smatra da bi Rusija i Evropska unija trebalo da iskoriste potencijal za saradnju na teritoriji Evrope i Evroazije.

"Ključno je pravilno se postaviti prema potencijalu za saradnju Rusije i EU kako bismo stvorili zajednički prostor mira, jednakosti i nedeljive sigurnosti, kao i prostor međusobne ekonomske saradnje Atlantika i Pacifika", naglasio je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: