Donatorsko veče za škole na KiM, skupljeno 9 miliona din.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da je na donatorskoj večeri za podršku obrazovanju na Kosovu i Metohiji prikupljeno skoro devet miliona dinara.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

11:19

Default images

Prikupljena sredstva biće ravnomerno rasporedjena na celoj teritoriji Kosova i Metohije.

Donatorska večera priređena je sinoć, a ministar prosvete Mladen Šarčević podsetio je da je pri preuzimanju funkcije najavio da će svaka reforma obuhvatiti i prostore južne srpske pokrajine na kojima žive Srbi.

"To je pre svega naša moralna, zakonska, čak i međunarodna obaveza. Međunarodnom rezolucijom to je nama pripalo i tu nemamo sa kim da se cenkamo. To je i obaveza, kao što je i obaveza da će svaka ustanova na Kosovu i Metohiji morati da bude kvalitetna, kao što će morati biti kvalitetna i u centralnoj Srbiji", kazao je Šarčević.

On je naveo i da će u obrazovanim ustanovama na Kosovu i Metohiji biti uvedeni elektronski dnevnici i digitalizovan sistem, obučeni direktori i profesori, a da će i prištinski univerzitet biti "podignut na noge".

Pomoćnica ministra prosvete Gabrijela Grujić kazala je da je uz prikupljenu donaciju za danas najavljena još i donacija od dva miliona dinara.

Ona je najavila i da će Donatorsko veče biti organizovano tokom februara u Užicu, a potom i Novom Sadu.

Vladika raško-prizrenski Teodosije rekao je da deca na Kosovu i Metohiji danas žive i uče u veoma otežanim uslovima i da je njihovo obrazovanje primarni zadatak države i Crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: