Đurić: Srbija neće stojati nemo pred erupcijom nasilja

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić je osudio ispisivanje pretnji na zgradi seoske škole u Ugljaru kod Kosova Polja.

Izvor: B92

Nedelja, 28.01.2018.

23:25

Đurić: Srbija neće stojati nemo pred erupcijom nasilja
Tanjug, arhiva

On je naglasio da Srbija "neće stojati nemo i bespomoćno pred bilo kakvom erupcijom nasilja" na Kosovu.

"Ne sme se dozvoliti da Kosovo i Metohija, nakon godina pregovora i stabilizacije bezbednosnih prilika ponovo postane zona nestabilnosti", rekao je Đurić.

Đurić je pozvao istražne organe i snage bezbednosti da utvrde stepen ugroženosti Srba u Ugljaru i pojačaju policijski zaštitu malobrojnim Srbima koji su uprkos čestim pritiscima ostali. Time bi se, rekao je Đurić, porovokatorima i nasilnicima poslala jasna poruka da šovinizam neće biti tolerisan.

"Upozoravam sve one koji eventualno žele novu nestabilnost u našoj pokrajini, da dobro razmisle o posledicama", rekao je Đurić

Po njegovim rečima, u okruženju u kojem su se ne tako davno događali nacionalno motivisani fizički i oružani napadi na decu, nijedan incident ne sme biti zataškan i zanemaren.

Do pre nekoliko godina u Ugljaru su živeli isključivo Srbi i Romi ali je poslednjih godina pojačana prodaja srpskih kuća i druge imovine Albancima.

Nepoznate osobe danas su na školi "Ugljare" ispisale grafite mržnje koji su uznemirli meštane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: