"Da li je vladin helikopter vozio Svetlanu Ražnatović?"

PDP je zatražio od Vlade Republike Srpske da hitno odgovori da li je tačno da je helikopter RS u novogodišnjoj noći vozio pevačicu Svetlanu Ražnatović.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 02.01.2018.

12:18

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Poslanički klub Partije demokratskog progresa zahteva hitan odgovor na pitanje - za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišćen helikopter u vlasništvu RS, a koji je u direktnoj nadležnosti kabineta predsednika RS.

"S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let", ističe se u saopštenju.

Međutim, ATV navodi da je Helikopterski servis RS saopštio da su netačne tvrdnje da je helikopterom tog servisa Svetlana Ceca Ražnatović 31.12.2017. godine doputovala iz Srbije u Banjaluku.

Kako navode, snimak koji je izazvao navedene tvrdnje, a koji je pevačica objavila na društvenim mrežama,napravljen je iznad Banjaluke.

Let je, navode iz Helikopterskog servisa RS, realizovan u znak zahvalnosti za humani gest koji je pevačica najavila, a to je da će deo prihoda s novogodišnjeg koncerta uplatiti u humanitarne svrhe.

Ističu da su svi letovi Helikopterskog servisa RS registrovani u Kontroli letova i da su te informacije dostupne svima.

“Upravo zbog lake proverljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa RS tvrdnje da su 31.12. naši helikopteri korišteni po nalogu predsednika RS smatramo zlonamernim”, ističu u Helikopterskom servisu RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: