Mostar: Napad na studente iz Srbije, BiH i Hrvatske

Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije su napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru. I to nije jedini napad na tom mestu danas, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

20:37

Mostar: Napad na studente iz Srbije, BiH i Hrvatske
Ilustracija: GettyImages

Ranije danas, grupa maskiranih osoba verbalno je napala predstavnike UABNOR-a i SDP-a koji su došli da polože cveće povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenosi zagrebački portal "Indeks".

Nekoliko sati nakon napada na predstavnike Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Grada Mostara, napadnuti su studenti mostarskog Građevinskog fakulteta i njihovi gosti iz Srbije i Hrvatske.

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti, navodi "Kliks.ba".

Studentkinja iz Splita je za Indeks.hr izjavila da ih je presrela grupa od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, i da su ih verbalno izvređali i fizički napali.

"Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže povrede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?'", kazala je neimenovana studentkinja.

Studentski savez Univerziteta u Mostaru osudio je napad i izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopštenju, reagovala bahato, kazavši da nije ni trebalo da studenti posećuju groblje.

"Studentski savez i studenti Univerziteta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Univerziteta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: