Vučić sa Aleksom i Džordžom Sorosom: Želeli su da čuju...

Njujork -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na kraju višednevne posete Njujorku, gde je učestvovao na Generalnoj skupštini UN, da je veoma zadovoljan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je naveo, zadovoljan je jer je imao prliku da se sastane sa brojnim svetskim liderima, ali i da razmeni reči sa ljudima koji imaju uticaj i različita viđenja na događanja na Balkanu.

"Veoma sam zadovoljan sveukupnom posetom Njujorku i pokušaćemo da napravimo kompletan spisak svih razgovora koje smo imali, od državnika, predsednika, premijera, ministara, ljudi koji pripadaju različitim organizacijama", rekao je Vučić.

Tokom boravka u Njujorku predsednik Srbije sastao se sa više od 50 zvaničnika zemalja i organizacija sveta.

Razgovarao je i sa Džordžom i Aleksom Sorosom, koji su želeli, kako je preneo, da čuju kakva su naša viđenja događaja na Balkanu, situaciju i budućnost u regionu.

"To je prilika da svoje poglede iznesemo na najrazličitijim, najvažnijim mestima u svetu, kao i da čujemo kako razmišljaju svi oni koji nemaju obavezu da uvek misle kako mi mislimo“, objasnio je Vučić.

Takođe, Vučić je izrazio uverenje da je delegacija Srbije, koju je predvodio, dobro predstavljala našu zemlju u UN, kao državu koja nije od najvećeg značaja za čovečanstvo.

"Imali smo dobrih sastanaka, uvaženi smo na mnogim mestima, mislim da nije bilo ni negativnih komentara i reakcija na naš govor“, ukazao je predsednik Srbije.

Naime, dodao je, na govor predsednika jedne države na Generalnoj skupštini UN ne postoji pravo na repliku, ali zato u diskusiji je moguće komentarisati i kritikovati.

S tim u vezi je Vučić izrazio zadovoljstvo zato što i u diskusijama nije bilo de fakto kritika.

"Mislim da je sve dobro bilo i da smo mnogo važnih kontakata ostvarili", zaključio je on.

Vučić je kazao da se sada sa velike svetske scene vraća u Srbiju gde će pokušati da pokaže našim građanima da mogu da žive bolje i imaju bolji standard, kao i da nije sve bilo uzaludno.

S tim u vezi je najavio da će u ponedeljak prisustvovati otvaranju puta Žagubica-Krepoljin, a u utorak otvaranju nove fabrike u Šapcu, "Jazaki“, o kojoj se mnogo govorilo.

Najavio je i da će u nedelju poznatom svetskom glumcu Rejfu Fajnsu uručiti srpsko državljanstvo.

Ocenio je da je to odlična stvar po našu zemlju, posebno imajući u vidu to što Fajns ne prihvata srpsko državljanstvo zbog novca, već zato što stvarno voli Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 233 idi na stranu